Önvédelem

Fegyver és társadalom

Fegyverek és emberek

Friss topikok

  • orin boyd: Sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni, van pestmegyében valaki aki alalkit élesböl gáz riasz... (2010.12.28. 15:01) A gáz-riasztó fegyverekről
  • érdeklődő: -"A fegyver a szabad ember egyik legfőbb ismérve. Akinek nincs fegyvere, az fogoly!"- Maderspach V... (2008.10.03. 11:26) Fegyverek és emberek

Linkblog

Archívum

Fegyverek és emberek

2008.04.26. 00:30 | Ghunner | 4 komment

Miért jött létre ez a blog?
Azért, mert már untam, hogy amint a fegyverekhez fűződő hobbimat elmeséltem egy-egy ismerősömnek, sokszor úgy kezdtek el rám nézni, mint vértől csöpögő baltájú gyilkosra.

Azért, mert meguntam a tévében, rádióban hallgatni a "légpuskával húsz percen át tűz alatt tartotta" kezdetű alaptalan, felfújt rémhíreket.

Azért, mert a polgári fegyvertartásnak- és önvédelemnek itthon nem hogy hagyománya nincsen, de a közhangulat egyenesen fegyverellenes, a fegyvertartókat pedig a tények figyelmen kívül hagyásával és elferdítésével igen sokszor úgy állítják be mint agresszív, potenciális tömeggyilkosokat - miközben a szomszédos országokban a mienknél sokszorta fejlettebb civil fegyverkultúra van, valamint pezsgő sportlövész élet zajlik.
És mégsem folyik patakokban a vér az utcákon.




A bejegyzés trackback címe:

https://guns.blog.hu/api/trackback/id/tr25442523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mar C 2008.04.29. 12:03:22

Sajnos egyet kell értsek. Mint azt a mellékelt ábra is mutatja nem igaz, hogy Magyarországon sose volt kultúrája a fegyvertartásnak, csak azt sikeresen kiölte a sokévnyi elnyomás.

érdeklődő 2008.10.03. 11:26:55

-"A fegyver a szabad ember egyik legfőbb ismérve. Akinek nincs fegyvere, az fogoly!"- Maderspach Viktor forrás: www.kezifegyverek.gportal.hu/gindex.php?pg=22458180&success=1
süti beállítások módosítása