Önvédelem

Fegyver és társadalom

Fegyverek és emberek

Friss topikok

  • orin boyd: Sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni, van pestmegyében valaki aki alalkit élesböl gáz riasz... (2010.12.28. 15:01) A gáz-riasztó fegyverekről
  • érdeklődő: -"A fegyver a szabad ember egyik legfőbb ismérve. Akinek nincs fegyvere, az fogoly!"- Maderspach V... (2008.10.03. 11:26) Fegyverek és emberek

Linkblog

Archívum

A kiválasztott - avagy a gennymédia visszalő

2008.04.27. 01:19 | Ghunner | Szólj hozzá!

Füstölgés ON

Mit szeret az átlagember? Mitől az amitől fél? A kígyók, halottak, krokodilok mellett többek közt a fegyverektől!  Nosza mutassunk neki fegyvert meg veszélyt, sőőt csináljunk orosz rulettet,  a standard kereskedelmi tévés Győzike-kutya-gyerek-p*na áramlat mellé jól beillik egy kis lájtos borzongás, ettől majd megnő a nézettségünk jól.
Az sem számít ha közben amatőr mentalistaként mutatjuk be az ebből élő profi illuzionistákat (persze csak azokat a lejáratott arcokat akiket a szórakoztatóipar már kiköpött magából), ezt a konzumparasztnak nem kell tudnia, így is elrágcsálja a popcornt és jókat borzong a képláda előtt. Ja és megnézi a reklámblokkokat, természetesen.

A műsorban ugye az egyik versenyző négy gáz-riasztó pisztollyal játszott orosz rulettet, amelyben a közreműködő szerepét a végtelenül hiteles Frei "mennyiért ölné meg a miniszterelnököt" Tamás játszotta. Frei egy 9mm K riasztótöltényt töltött a négy gáz-riasztó revolver egyikébe, amiből a "mentalista" jelöltnek kellett kiválasztania azt, amelyik nem volt megtöltve.
Természetesen sikerült is neki, a töltött revolvert látványosan a levegőbe sütve, amin a show nézőközönsége jót borzonghatott.

Tekintsünk el a produkció hitelességétől (hasonló bűvészmutatványok a produkciót megvevő más külföldi csatornákon már láthatóak voltak, a youtube-on megnézhetők) és koncentráljunk a fegyverre.
Főműsoridőben most milliók előtt ismét jól ráerősítek a "gázpisztoly halálos" elméletre, amiből gyönyörűen ismét lábra kapnak a régi "10 méteren belül halálos" kezdetű városi legendák. Hiszen benne volt abban a hogyishíjják műsorban is, ugye anyjuk?
Most aztán borzonghatott az egyszeri konzumparaszt otthon, amikor valamelyik celebnek kikiáltott eldobható műanyag sztárocska premier plánban összerezdült a "vaklőszer" hangjára.

Azt persze nem értem, hogy ha ennyire bátor és persze parafenomén a "mentalista" barátunk, akkor miért nem .357 Magnummal bűvészkedett +P+  lőszerre töltve?
Orosz rulettezzen a lakása mélyén egy  öntöltővel az ilyen idióta, ne főműsoridőben és gázpisztollyal!

Az egyetlen említhető pozitívuma a műsornak a benne szereplő kitűnő minőségű Alfa gázrevolverek, így várhatóan a hazai fegyverboltokban a verekedésen kívül másra használhatatlan nagyméretű öntöltő pisztolyok mellett megemelkedik a 4 collos nikkelezett gázrevolverek forgalma.

Füstölgés OFF


A száraz tényekre koncentrálva:
Fegyver csövét MINDIG semleges irányba tartjuk, és nem, SOHA nem sütjük el a fejünknek szorítva! Még főműsoridőben SEM!!! Kulturált fegyverforgató társaságban az ilyen mutatványért helyben eltörik az illető kezét.



























Update
Most olvasom hogy a "mentalista" szintén fegyvertartó, a bulvármédia szerint legalábbis fegyvertartási engedéllyel rendelkezik.
Nos így kétszeresen fáj, hogy egy "fajtánkbéli" tett újabb lapáttal a fegyverek démonizálásának tüzére. És közben megszegte az összes elemi fegyvertartási és biztonsági szabályt, amelyet minden épeszű fegyvertartónak be kell tartania.

A bejegyzés trackback címe:

https://guns.blog.hu/api/trackback/id/tr86443853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása